Skip to content
Menu

Interieurtrends 2023

Dit zijn dè interieurtrends van 2023!

We hebben allemaal dromen om onze huizen er mooi uit te laten zien, maar het kan moeilijk zijn om te weten waar we moeten beginnen.

Als je op zoek bent naar wat inspiratie op het gebied van interieurtrends, lees deze blog van de Interieurhoek over de populairste interieurtrends voor 2023. Van natuurlijke materialen tot vintage meubels, hier zijn de inrichtingtrends die je moet weten!

Gebruik in 2023 natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout en steen zullen in 2023 in populariteit blijven toenemen. Wij weten dat mensen zijn steeds meer op zoek naar materialen die lang meegaan en minder milieubelastend zijn dan ouderwetse synthetische opties.

Wanneer je natuurlijke materialen voor jouw huis kiest, zoek dan naar duurzamere opties die jouw impact op het milieu helpen verminderen! Jouw eerste stap die je kan maken in jouw interieur voor 2023 is het verminderen van synthetisch en milieubelastende materialen en kiezen voor natuurlijke materialen.

Interieurtrends 2023

Deze interieurtrend gaat weg in 2023

Wij weten dat een van de interieurtrends 2023 dat mensen vinden dat witte muren verleden tijd zijn. Huiseigenaren kiezen juist voor gezellige hoekjes. Muurkleuren zijn in dit soort hoekjes niet wit, maar kleurrijk!

Niet alleen hebben kozijnen en deuren nu een unieke accentkleur, maar huiseigenaren uiten ook hun creatieve kanten door geometrische patronen, vormen en cirkels rechtstreeks op hun muren te schilderen.

Deze interieurtrend heeft een psychologische toepassing. Mensen willen zich bijzonder voelen en zich onderscheiden van de rest. Door deze Interieurtrend in 2023 toe te passen, zullen huiseigenaren een stuk individualistischer zijn en zich ook zo voelen.

Monochrome kamers? Niet in 2023!

Monochrome kamers, die slechts één kleur als basis hebben, zijn in 2022 uit de interesse gevallen, en zullen naar verwachting in 2023 blijven afnemen. Mensen kunnen deze kamers te beperkend of saai vinden.

Om weer meer leven in hun interieurontwerp te brengen, kunnen mensen beginnen met het toevoegen van kleurrijke elementen zoals tapijten of kussens in verschillende tinten. Simpele kleurrijk plantenpotten is ook een goede manier om de monotonie van een eenkleurige kamer te doorbreken.

Bovendien kunnen mensen door verf, grote meubels en andere accessoires een monochroom interieur veel leefbaarder maken door de persoonlijkheid van de bewoner te weerspiegelen.

Interieurtrends 2023

Interieurtrend in 2023: neem meer groen in huis

Planten blijven groeien als populaire decoratie in huis. Niet alleen brengen ze leven in elke kamer, maar planten helpen ook de luchtkwaliteit te verbeteren door de lucht eromheen te zuiveren. 

Kies uit potplanten of hangplanten, afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Vintage en antiek meubilair

Tot slot is antiek meubilair en vintage stukken zullen ook blijven groeien in populariteit als mensen zoeken naar unieke accenten die hun individuele stijl weerspiegelen.

Of het nu gaat om een oude fauteuil of een klassiek dressoir, deze stukken roepen nostalgie op terwijl ze karakter toevoegen aan elke kamer!

Deze interieurtrend blijft in 2023

De interieurwereld van 2023 zal zeker gewaagde en unieke stijlkeuzes brengen. We zullen een grote focus zien op het gebruik van groen fluwelen meubilair, zoals banken en fauteuils. Salie- of olijfkleurige muren zullen waarschijnlijk ook heel populair worden, waardoor een chique en subtiele achtergrond voor interieurdesign ontstaat.

Natuurlijke vezels zoals jute en sisal voegen textuur, warmte en comfort toe aan elke kamer, waardoor ze een goede keuze zijn bij het vinden de perfecte inrichting voor jouw interieur. Hoewel trends in interieurontwerp komen en gaan, is het duidelijk dat groen fluweel, salie muren en natuurlijk textiel in 2023 een blijvertje zijn.

Interieurtrends 2023

Minimalistisch modern ontwerp

Interieurtrends in 2023 staan in het teken van minimalisme en modern leven. Door strakke, elegante vormen te combineren met sobere materialen maar gepaard met kleurrijke muren, zullen interieurontwerpen voorrang geven aan comfort en functionaliteit boven stijl.

De huidige behoefte aan een trager levenstempo en de mogelijkheid om even op adem te komen van de dagelijkse stress van het leven zal van de woning een nog belangrijker toevluchtsoord maken. Nu meer steeds minder mensen niet meer naar de zaak hoeven, en er een doorbraak is geweest op het gebied van thuiswerken, zullen thuiskantoren een rol gaan spelen in het dagelijks leven.

Al met al benadrukken interieurtrends in 2023 minimalistische moderne ontwerpen die comfort en gemak bevorderen, waarbij interieurontwerp een manier wordt om echt thuis tot rust te komen. Een van de interessantere interieurtrends van 2023 vinden wij!

Multifunctioneel meubilair

Het maximaliseren van de beschikbare ruimte in een huis blijft een van de belangrijkste interieurtrends in 2023. Multifunctionele meubels zoals voetenbanken met opbergvakken of uittrekbare banken zijn geweldige opties als je probeert het meeste uit jouw woonruimte te halen.

Deze stukken kunnen zowel functioneel als amuserend gebruikt worden!

Jouw multifunctionele meubilair hoeft overigens niet lelijk te zijn. Er zijn tegenwoordig veel knappe koppen die stijl en functie kunnen combineren.

Interieurtrends 2023

Nu weet je wat de interieurtrends van 2023 zijn!

Zoals je ziet, zijn er genoeg interieurtrends in 2023 waaruit je kunt kiezen bij het inrichten van je huis dit jaar! Het is belangrijk om te onthouden dat smaak en stijl persoonlijk zijn.

Wees dus niet bang om verschillende stijlen met elkaar te mixen of iets nieuws te proberen als het je aanspreekt! Met deze trends binnen handbereik kun je een omgeving creëren die uniek en toch tijdloos modieus is!